Tijdens de krentperiode wordt de basis gelegd voor een prachtig druivenseizoen. Het krenten van de druiven is bepalend voor de vorm en de groei van de druiventros en daarmee ook voor de druivenoogst. De Westlandse Druif staat voor het cultureel erfgoed van de druiventeelt in Westland en geeft graag de kennis over het krenten door.

Naast het doorgeven van de kennis, hoopt de druiventuin krent(st)ers te enthousiasmeren die tijdens de krentperiode in de druiventuin in Monster hun steentje willen bijdragen aan het behoud van de historie. De zeer ervaren krent(st)ers van de Westlandse Druif, brengen de kennis van het krenten over. De druiven krijgen door het krenten de ruimte om uit te groeien tot mooie grotere, zoetere en sappigere ‘korrels’.

Cursus Druiven krenten
Velen willen meer leren over de techniek van het krenten van de blauwe en witte trossen. Speciaal hiervoor ontwikkelde De Westlandse Druif een cursus die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 22 en zaterdag 29 april, van 09.00 uur tot 12.00 uur. Deelnemers leren de fijne kneepjes van het krenten in de praktijk. De kosten voor deelname bedragen 20 euro, inclusief koffie of thee. Als u de Westlandse Druif na de cursus nog minimaal 4 keer komt helpen in de krenttijd, dan is de cursus gratis. Aanmelden kan telefonisch naar de Westlandse Druif via 0174-248787 of per e-mail naar receptie@westlandsedruif.nl.