Het was een geslaagde opening van het druivenseizoen 2017 bij Themapark De Westlandse Druif.
Met het voorstellen van de nieuwe druivenprinses, een geweldige opbrengst van het eerste kistje druiven én de opening van het Toeristisch Overstap Punt (TOP) was er een vol programma met feestelijkheden.

Nieuwe druivenprinses
De opening van het seizoen startte met het voorstellen van de in ’s-Gravenzande wonende Joyce van der Meer als nieuwe druivenprinses. Deze 31-jarige Westlandse groeide op met de smaak en passie van de Westlandse druiven. Onder de druiven vertelde zij aan de ruim 80 aanwezigen over haar drijfveer: ‘Het Westland en de Westlandse druif is uniek en niet te vergelijken. De historie mag daarom ook zeker niet verloren gaan. Met de ere-baan als Druivenprinses hoop ik daar een mooie bijdrage aan te leveren’.

Trotse eigenaar eerste kistje druiven
Veilingmeester Alphons de Wit wist na de presentatie van de nieuwe druivenprinses de druk op te voeren. Naar het Amerikaans veilsysteem is de eerste oogst van dit seizoen verkocht. Het eerste kistje druiven heeft een totaalopbrengst van 10.000 euro. Joop Gardien mocht uit handen van Joyce het eerste kistje in ontvangst nemen. Joop Gardien is blij met de aankoop van het eerste kistje: ‘De druiven zijn door het warme weer nu al echt heerlijk van smaak. Op deze manier is de bijdrage voor de Westlandse Druif helemaal prachtig. Ik ben trots op alles wat hier gebeurt en natuurlijk op het feit dat we dit stukje cultureel erfgoed met elkaar in stand houden. De kas is deze tijd van het jaar echt op zijn mooist. Eigenlijk zou iedereen nu een rondleiding moeten doen.’

TOP-punt
Wethouder Peter Ouwendijk sprak vervolgens vanonder de druiven over de kracht en de komst van het toerisme naar Westland. Themapark de Westlandse Druif is een prachtige locatie waar bezoekers van binnen en buiten Westland terecht kunnen. Alle zintuigen worden geprikkeld bij de druiventuin en het park biedt tevens een mooie gelegenheid om per fiets Westland en omgeving te verkennen. Voor wethouder Ouwendijk en oud-voorzitter Joop Gardien een meer dan goede reden om zich in te zetten voor het inrichten van een Toeristisch Overstap Punt. Toppunt van de opening van het nieuwe druivenseizoen bij Themapark de Westlandse Druif was dan ook de opening van het TOP Westland door wethouder Ouwendijk, Joop Gardien en de nieuwe druivenprinses Joyce van der Meer.

 

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.