Pareltjes zijn er in deze tijd te over in Themapark De Westlandse Druif. Denk aan de prachtige druiven, maar ook aan de vrijwilligers van het onderhoud, in de tuin, de rondleiders, de krent(st)ers en de druivenprinses. En voor de krenters en druivenprinses vraagt de Westlandse Druif speciale aandacht.

De krentperiode kent zijn hoogtepunt. Speciaal voor alle vingervlugge krent(st)ers organiseert het Monsterse Themapark het WK krenten. Van 28 mei tot en met 2 juni kunnen krent(st)ers tussen 9 en 12 uur meedoen aan het WK krenten, waarbij ieder een eigen druivenboom krijgt toegewezen om te krenten. Een deskundige jury zal vervolgens op meerdere momenten de druiventrossen keuren. Tijdens het druivenfeestweekend in september vindt de laatste keuring plaats en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Druivenprinses gezocht
Met veel plezier, trots en inhoud wordt jaarlijks de functie van druivenprinses vervuld. Door onderlinge afstemming met de nieuwe prinses krijgt de invulling van deze vrijwillige erebaan elk jaar een eigen karakter. Het nieuwe seizoen start op 29 juni 2018. Als druivenprinses ben je het visitekaartje van de Westlandse Druif en vertegenwoordig je Westland tijdens speciale gelegenheden. De eretitel van ‘Westlandse Druivenprinses’ mag je een jaar lang dragen.

Vind je het een uitdaging om Westland en in het bijzonder de Westlandse druiventeelt als oorsprong van de mooie tuinbouwsector te promoten? Dan is de Westlandse Druif misschien wel op zoek naar jou!

Aanmelden
Aanmelden voor het WK-krenten kan per mail: receptie@westlandsedruif.nl of telefonisch via 0174-248787.
Van de toekomstige druivenprinsessen ontvangt De Westlandse Druif graag voor 25 mei hun motivatie met een beknopte CV en foto via receptie@westlandsedruif.nl.

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy