In voorbereiding op de druivenproeverij en druivententoonstelling tijdens het open huis van Themapark De Westlandse Druif op 29 en 30 september, is een kort bezoek gebracht aan een aantal inzenders van de druivententoonstelling die dagen. Daardoor bevestigt het themapark dat de inzendingen van dit jaar een huzarenstukje zijn van de druiventeelt in Westland. En alle bezoekers aan de tentoonstelling kunnen ook zelf de Westlandse Druif proeven.
‘Door de warme zomer en uiteraard de grote bezieling van de hobbykwekers, zijn we enorm trots op de kwaliteit van de inzendingen voor de druivententoonstelling dit jaar’, aldus Ton Immerzeel, bedrijfsleider bij de Westlandse Druif. ‘Je bent zelf zo betrokken bij de teelt, dan maakt het je extra trots te zien dat anderen er ook alles aan doen. Dat gebeurt bij de Westlandse Druif, maar ook hobbymatig. En hoe gaaf is het dan als de natuur er een beetje bij helpt.’

Druivenproeverij uit ruim 50 soorten
Op 29 en 30 september van 10 uur tot 4 uur organiseert Themapark De Westlandse Druif ook weer een druivenproeverij uit de ruim 50 soorten die in Monster aan de Vlotlaan worden geteeld. ‘Alle bezoekers kunnen zich verwonderen over de selectie die we hebben gemaakt in de smaaksensatie die aan de basis heeft gestaan van de hele Westlandse tuinbouw zoals die nu is’, vertelt Jan Kleyberg, voorzitter van het themapark. ‘Die druiventeelt stond aan de basis van de bloeiende economie die we nu beleven. Het is mooi dat we die bloei bij het open huis van het Themapark kunnen verbeelden door de prachtige diversiteit aan chrysanten die telersvereniging Zentoo ons sponsort.’

Zelf aan de slag
De Westlandse Druif heeft tijdens het open huis op 29 en 30 september ook jonge druivenbomen te koop, zodat het erfgoed van die Westlandse Druif kan worden doorgegeven. Daarnaast zijn diverse andere jonge fruitbomen verkrijgbaar. Want verandering van spijs, doet eten.

Smaakverspreiding
Het themapark is zich bewust van de smaakvolle herinnering die zorgbehoeftigen hebben aan de Westlandse Druiven. Na het Open huis op 29 en 30 september zullen de prachtige druiven van de tentoonstelling én de mooie bloemen worden uitgedeeld bij een aantal verzorgingstehuizen. Druivenprinses Marieke Racké zal hierbij ook haar handen uit de mouwen steken en meehelpen.

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy