Beleef de regio en de Westlandse Druif

Themapark de Westlandse Druif in Monster zet zich in voor het behoud van de druiventeelt in het Westland en de verkoop van een hoogwaardig streekproduct. Themapark de Westlandse Druif is voor individuele personen op vaste tijdstippen en voor groepen op afspraak te bezoeken. Maar daarnaast is er nog veel meer te beleven in de regio Westland.

Het strand van Westland, voor de kust van ‘s-Gravenzande, Ter Heijde en Monster strekt zich uit over 8 kilometer tussen Kijkduin en Hoek van Holland. Het prachtige, schone Westlandse strand heeft een strook van brede duinen langs de kustlijn. De bron voor heerlijke recreatie in alle jaargetijden.

De omvangrijkste natuurgebieden in de gemeente zijn de duingebieden aan de Westlandse kust. Het Staelduinse Bos is een bos van 95 hectare, vooral bestaande uit eiken en beuken en is na 1850 aangelegd op de duinen. Een ander bijzonder natuurgebied is de Zeven Gaten, in Honselersdijk van 4,5 hectare. Het bestaat uit zeven brede sloten, ook wel gaten genoemd in de volksmond, met ertussen brede kavels. De Wollebrand is een waterrecreatiegebied in Honselersdijk, hier kan men onder andere Waterskiën.

Ook kunst en cultuur, al dan niet overdekte winkelcentra in diverse dorpskernen en een grote diversiteit aan horeca maken de tuinbouwregio Westland bijzonder geschikt voor recreatie.

Bekijk de website van Bezoek Westland voor de activiteiten in Westland.

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy