De Druiventuin

De belangrijkste onderdelen zijn de grote productiekas en de op historische feiten gebaseerde serres en een oude muurkas. De moderne productiekas is wellicht de grootste productiekas ter wereld voor tafeldruiven (ruim 8.000 m2). Bijzonder in deze kas zijn de gewasconstructies (serres in de kas). De bezoekers kunnen een wandeling over de hoofdpaden maken. In de kas wordt toelichting gegeven door een rondleid(st)er over de teelt.

De serres lenen zich minder goed voor bezichtigingen. Ze zijn wel interessant voor de vakbezoeker en studenten (proeftuin rassen; speciale snoeiwijzen; teelt in containers). Een wandelpad langs de serres biedt de mogelijkheid kennis te nemen van de historie van de druiventeelt in het Westland.

En wist u dat wij jaarlijks ongeveer 30.000 kg heerlijke, smaakvolle druiven oogsten en dat we deze van 1 juli tot ongeveer eind november verkopen? Verkoop is aan groothandel, retail én particulieren.

De druiventeelt kent in ieder seizoen bijzondere momenten. Zoals in het vroege voorjaar al het krenten, in juli de eerste oogst en in de maanden juli, augustus en september een prachtig zicht op de druiventrossen in de diverse afdelingen. In oktober zijn alle druiventrossen geoogst en treedt de herfst in.

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy