Museum

In het paviljoen is een bijzonder museum gesitueerd. In de benedenruimte draait  een korte multimediashow waarin de bezoeker ingelicht wordt over de sociaal-economische aspecten van de druiventeelt in het Westland en de ontwikkeling van de glastuinbouw. Een deel van het programma, dat in totaal ca. 16 minuten duurt, gaat in op de historie en heeft een documentair karakter. De verhaallijn gaat echter naadloos over in een toekomstgericht deel.

De bezoeker maakt kennis met drie generaties die respectievelijk symbool staan voor de bloei, de neergang en de veelbelovende toekomst van De Westlandse Druif.

Themapark De Westlandse Druif werkt nauw samen met het Westlands Museum in de stichting Erfgoed Westland. Het Westlands Museum, gevestigd in Honselersdijk heeft in het museum van Themapark De Westlandse Druif een fototentoonstelling ingericht over de druiven en druiventeelt vanaf 1900 tot en met 1965.

 

Lesmateriaal

Voor Themapark De Westlandse Druif wordt lesmateriaal ontwikkeld dat uitermate geschikt is voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat, speciale kinderrondleidingen worden aanbevolen.

Voor meer informatie neemt u contact op via het contactformulier

Stel hier uw vraag aan Themapark de Westlandse Druif

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacy policy